GGG Bieszczady
Osławica
OHANADAL
Jolanta i Waldemar Dal
Osławica 5
38-543 Komańcza
 503 559 506
 
agroturystyka@ohanadal.pl
www.ohanadal.pl
Oferta ​
  • Całoroczne Gospodarstwo Ekoagroturystyczne OHANADAL jest gospodarstwem rodzinnym. Pracujemy w nim wspólnie razem z piątką naszych dzieci gospodarze prowadzą gospodarstwo rolne z hodowlą kóz.Gospodyni wyrabia wspaniałe sery o wielu smakach.

  • Wedle tradycyjnej receptury pieczemy żytni chleb i razowe bułki. Robimy zsiadłe mleko, masło, śmietanę, przetwory i soki. Współpracujemy z dobrymi okolicznymi rolnikami wymieniając się produktami, wiedzą i umiejętnościami. Dbając, aby nasze działania były spójne i przynosiły wymierne rezultaty oferujemy praktyczne warsztaty ekoedukacyjne, serowarskie, z hodowli zwierząt, pieczenia chleba, robienia soków i przetworów. We wszystkich pragniemy zaszczepić miłość do polskiej wsi: pięknej, zdrowej, urodzajnej i żyznej.

  • Oferuje:
    - warsztaty serowarskie,
    - pieczenia chleba,
    - malowania na szkle
    - warsztaty "STOP GMO"

Atrakcje ​
  • W pobliżu:
    - główny szlak beskidzki-niebieski
    - przejście graniczne ze Słowacją
    - tunel pod Przełęczą Łupkowską
    - Szlak Ikon nad Osławą
    - cerkwie w Radoszycach i Komańczą
  • W gospodarstwie
    - krowy, kozy, króliki, psy, koty, kaczki, łabędzie, kury
    - basen kąpielowy
    - parking
    - trampolina
    - plac zabaw
Zakwaterowanie
  • Zakwaterowanie w pokoju czteroosobowym z łazienką oraz kuchnią

  • Cena 35 zł od osoby

Wyżywienie
  • Wyżywienie we własnym zakresie

  • W gospodarstwie możliwość nabycia serów kozich, twarogu, masła, jaj, mleka, śmietany, chleba, warzyw i konfitur

Informacje dodatkowe
  • O NAS Gospodarstwo Ekoagroturystyczne OHANADAL jest gospodarstwem rodzinnym. Pracujemy w nim wspólnie razem z piątką naszych dzieci. Zajmujemy się ekologiczną hodowlą kóz i krów oraz produkcją serów dojrzewających kozich i krowich. Znaczy to, że nasze zwierzęta od wiosny do późnej jesieni korzystając z dobrodziejstw natury pasą się na pastwiskach. A w zimie spożywają smaczne siano i kiszonkę z niepryskanych łąk. Dzięki temu dostajemy od nich mleko pełne zdrowotnych mocy. Przetwarzamy go na sery stosując tradycyjne metody. - ZIELONA WYJĄTKOWOŚĆ OHANADAL Nasze motto przewodnie to : „od hodowli do produkcji” . Stosując się do tego mamy pewność produkowanej przez nas dobrej żywności, która jest energią i lekarstwem dla organizmu. We wszystkich pracach w gospodarstwie stawiamy na zgodę z naturą, zdrowie naszej rodziny, przebywających u nas gości i zaopatrujących się w nasze produkty.

  • Zniżki dla dzieci do lat 5 - 50% Rozmawiamy w języku angielskim,słowackim i ukraińskim